JP Stables

Jessica Poelman

alleen het beste voor uw paard

aquatraining

instructie

training

Jessica

JP STABLES

Even voorstellen

Hierbij wil ik mij graag even voorstellen! Ik ben Jessica Poelman en rijd al sinds mijn 6e paard.

Eerst een stukje historie;

Ik ben begonnen op de manege en kreeg al snel mijn eerste witte shetlander Snuitje. Snuitje was een hele lieve ondeugende pony waar ik heel veel van heb geleerd en vele leuke bixie en gewone wedstrijden mee heb gereden.

jessica en snuitje
jessica en snuitje

C pony Skippy

Na Snuitje kreeg ik C pony Skippy. Dit was een hele snelle pony waarmee ik veel heb gesprongen en gecrosst en uiteindelijk tot het M dressuur heb gereden. Met hem ben ik ook heel veel op pony kamp geweest!

jessica en snuitje

ponykampen, springen, crossen, strandritten

Daarna zijn we op zoek gegaan naar een leuke D pony en dat werd Goldy, een hele lieve betrouwbare pony, waarmee ik heel veel gedaan heb; ponykampen, springen, crossen, strandritten noem maar op. Met hem heb ik tot het Z dressuur gereden. 

mijn eerste internationale wedstrijden

Hierna kwam Haasendonck’s Sultan (D pony). Met hem heb ik mijn eerste internationale wedstrijden gereden! Ook vaak Kring/ Regio kampioen geworden met meerdere mooie score’s boven de 75%! En natuurlijk meerdere NK’s gereden. 

jessica en snuitje

Overstap naar Paarden

Na Sultan heb ik de overstap gemaakt naar de paarden. Mijn moeder had op dat moment Enouska (5 jarige merrie ) en die nam ik al snel over! Vanaf dat moment heb ik haar zelf verder opgeleid en is ze nu nog steeds bij ons! Ook met haar heb ik leuke internationale wedstrijden gereden bij de junioren.

Toen kochten wij Emilio. Een hele grote lieve ruin. Met hem rijdt ik nu op ZZ-Zwaar niveau.

Na een tijdje kwam Zamora op mijn pad. Met haar heb ik binnen een jaar van het Z2 naar de Lichte tour gereden. Wij hebben samen hele leuke wedstrijden gereden! Zoals; De Team challenge op het NK die ik reed voor het merk La Valencio en die wonnen wij met 70% en dit was nog maar onze 3e wedstrijd samen! Meerdere internationale wedstrijden met mooie score’s. Ook meerdere leuke NK’s en meerdaagse wedstrijden! 

Met haar heb ik nu de overstap gemaakt naar de Young Riders.

In November 2020 hebben wij Chocolate Cookie RDP gekocht. Met hem ben ik eigenlijk gelijk U25/Grand prix gaan rijden. In Mei reden wij al onze 1e internationale wedstrijd bij de U25 en behaalde we al gelijk een 2e plaats! Het ging eigenlijk al zo goed dat we de observatie wedstrijden zijn gaan rijden voor het EK U25. En dat is ons gelukt! Wij zijn geselecteerd voor het EK U25!

In September 2021 reden wij het EK en behaalde we Zilver met ons Nederlandse team. En reden wij naar 2x individueel Brons! Met in de Team & Individuele proef mooie scores van bijna 74% en in de kur een score van 78%!  Dit was pas onze 10e wedstrijd samen! Ook zitten wij nu in het A-Kader.

 

Tot Slot

Ik vind het heel belangrijk dat mijn paarden zich goed voelen en los zijn in hun lichaam.  Daarom ben ik me wat meer gaan verdiepen in het Aquatrainen.

Ik vond het meteen heel interessant en hoorde er hele goede dingen over.

Ik ben met Emilio naar een aquatrainer gegaan; 

Mijn doel in het aquatrainen met Emilio was dat hij losser werd in zijn lichaam en dat hij meer kracht kreeg zodat het voor hem makkelijker werd.

Sinds hij in de aquatrainer stond ging hij echt heel erg vooruit! Niet alleen werd hij losser en sterker in zijn lichaam maar hij kreeg ook meer energie en werd makkelijker te rijden. Hij kreeg meer uithoudingsvermogen en werd ook rechter.

Dit met  een vrijwel onbelaste training in de aquatrainer!

Vanaf dat moment was ik helemaal verkocht en besloot zelf Aquatraining te gaan aanbieden, ik weet zeker dat u net zo enthousiast zult zijn als dat ik ben!

Tot ziens, Jessica

JP Stables

 Aalsmeer

JP Stables

Jessica Poelman

 Aalsmeer, Noord-Holland

Bestel eenvoudig een Aquatraining Cadeau Voucher